Potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis u radnom posjetu Hrvatskoj 29. i 30. listopada 2018. godine

Slika /slike/vijesti/181029.jpg

Potpredsjednik Europske komisije za euro i socijalni dijalog g. Valdis Dombrovskis boravi  u radnom posjetu u Republici Hrvatskoj 29. i 30. listopada 2018. godine.

Prvog dana svog posjeta potpredsjednik Dombrovskis sastao se  s ministrom financija Zdravkom Marićem.

Također, zajedno s ministrom Marićem održao je dijalog s građanima na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu tijekom kojega je odgovarao na izravna pitanja građana o euru, europskom proračunu i ostalim temama iz svog djelokruga rada.  

Dijalozi s građanima neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama EU-a. Dijalozi s građanima održavaju se diljem Europe od 2013. godine, pobuđuju veliko zanimanje građana i vrlo su posjećeni. Isto tako, iskustvo je pokazalo da su ti razgovori zanimljivi i medijima, s obzirom na to da iz prve ruke imaju priliku doznati što građane zanima. Samo prošle godine održano je 316 dijaloga s građanima u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije.



Pisane vijesti