Potpredsjednik Marić primio izaslanstvo Crne Gore

  • Slika /slike/Vijesti2021/crnagora2.jpg
  • Slika

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić održao je danas  sastanak s izaslanstvom Crne Gore predvođenim ministrom financija i socijalne skrbi Milojkom Spajićem i ministrom gospodarskog razvoja Jakovom Milatovićem.

Na sastanku se raspravljalo o suradnji dviju država, ponajviše iz područja financija, i o aktivnostima Crne Gore na putu prema članstvu u Europsku uniju. Tijekom konstruktivne rasprave među istaknutim temama bile su jačanje gospodarske suradnje između dviju država kroz vanjskotrgovinske odnose i direktne investicije, razmjena informacija o ustrojstvu i funkcioniranju sustava Hrvatske banke za obnovu i razvoj, te razmijena iskustva i znanja Hrvatske tijekom procesa pristupanja EU.
Također, tijekom sastanka ministri su se osvrnuli na situaciju u Hrvatskoj uzrokovanom potresima, utjecaju pandemije COVID-19 na gospodarstvo te na aktualni Mehanizam za oporavak i otpornost. Potpredsjednik Marić pozdravio je dosadašnju odličnu suradnju dviju država te iskazao podršku Crnoj Gori na putu prema punopravnom članstvu u EU.


Pisane vijesti