Potpredsjednik Marić primio u radni posjet ministricu financija i gospodarstva Republike Albanije Denaj

Slika /slike/untitled432.jpg


Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić primio je u radni posjet ministricu financija i gospodarstva Republike Albanije  Anilu Denaj, te veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Rizu Podu i njihove suradnike.


 

U hrvatskom izaslanstvu bili su i državni tajnik Zdravko Zrinušić, pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović te predstavnici Porezne uprave.
Tijekom posjeta, potpredsjednik Marić i ministrica Denaj iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te je naglašena namjera jačanja daljnje suradnje i razmjene znanja i iskustava, osobito u području rada poreznih i carinskih uprava dvaju država.
U razgovoru su se dotaknuli i tema vezanih uz Europsku uniju i proces pristupanja Republike Albanije europskim integracijama, pri čemu su se složili da susjedne zemlje trebaju pružati podršku jedna drugoj. U tom smislu potpredsjednik Marić informirao je o iskustvima u provedbi ključnih reformi i istaknuo izazove s kojima se danas susreću države članice EU.


Na kraju susreta ministrica Denaj je iskoristila i ovu priliku za zahvalu Hrvatskoj na iskazanoj solidarnosti i spremnost na pomoć Albaniji nakon snažnog potresa koji se dogodio krajem studenog 2019. godine.
 



Pisane vijesti