Potpredsjednik Marić sudjeluje na sastancima G20

Slika /slike/Vijesti2020/foto2.png

Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić sudjeluje na sastancima ministara financija i guvernera središnjih banaka država članica skupine G20.


Potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić sudjeluje na sastancima ministara financija i guvernera središnjih banaka država članica skupine G20 koji se održavaju u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, 22. i 23. veljače 2020.
 
Hrvatska, kao zemlja koja predsjedava Vijećem Europske unije, na sastanku G20 sudjeluje u sastavu EU izaslanstva, zajedno s Europskom komisijom i Europskom središnjom bankom.  
 
Rasprave između G20 ministara financija i guvernera središnjih banaka, kao i predstavnika međunarodnih institucija, bavit će se stanjem globalne ekonomije i poboljšanjem pristupa mogućnostima za sve, što je središnja tema Saudijskog predsjedanja skupinom G20.
Također, bavit će se jačanjem otpornosti financijskoga sektora i financiranjem razvoja, investicijama u infrastrukturu, oporezivanjem digitalne ekonomije i događanjima u financijskom sektoru.
 U subotu, 22. veljače, održava se i G20 međunarodni porezni simpozij na kojem će glavni tajnik OECD-a Jose Angel Gurria izvijestiti G20 skupinu o radu na pronalaženju globalnoga rješenja za oporezivanje digitalne ekonomije.
 
Očekuje se i objava završne izjave ministara financija i guvernera nakon završetka dvodnevnih sastanaka. 
 
G20 skupinu čine EU, Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južnoafrička Republika, Južna Koreja, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države. 

Pisane vijesti