Potpredsjednik Vlade Primorac na sastanku s Pravnom službom OECD-a o pristupanju Hrvatske

  • Slika /slike/Vijesti2024/4dio/c300c96c-6ddd-496d-bb1d-f9d052b5faba.JPG
  • Slika
  • Slika

U okviru misije Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Pravna služba OECD-a održala je sastanak s predstavnicima Ministarstva financija kako bi se raspravilo trenutni status i aktivnosti vezane uz proces pristupanja Hrvatske OECD-u.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac otvorio je sastanak, naglašavajući dosadašnji napredak Ministarstva financija u procesu pristupanja ovoj prestižnoj međunarodnoj organizaciji.
 
Rasprava na sastanku obuhvatila je usklađivanje ključnih područja iz nadležnosti Ministarstva financija, uključujući drugi Ekonomski pregled za Hrvatsku, korporativno upravljanje u pravnim osobama u hrvatskom vlasništvu, financijska tržišta i porezna pitanja.
 
Predstavnici OECD-a pohvalili su Ministarstvo financija za uspješno i pravodobno poduzimanje svih potrebnih mjera u cilju usklađivanja sa zahtjevima i pravnim instrumentima OECD-a.
 
Zaključno, na sastanku je potvrđena predanost Hrvatske ispunjavanju svih kriterija za članstvo u OECD-u, uz naglasak na važnost kontinuiranog rada i suradnje s OECD-om u postizanju tih ciljeva.Vrh obrasca


Pisane vijesti