Reakcija na članak pod nazivom "Virovitički ured šefice Porezne nije naplatio pola mlrd. kuna duga"

U vezi s tvrdnjama iznijetim u članku pod naslovom „Virovitički ured šefice Porezne nije naplatio pola mlrd. kuna duga“ cijenjenog novinara Josipa Bohutinskog objavljenog u „Večernjem listu“ u petak 3. kolovoza 2012. na stranici 9. ovime odbacujemo neistinite tvrdnje iznijete u navedenom članku.

Navedenim člankom nanesena je nesaglediva šteta ravnateljici Porezne uprave obzirom da je članak tendenciozan i usmjeren na diskreditaciju ravnateljice Porezne uprave.

Navodeći radna mjesta na kojima je ravnateljica Porezne uprave radila u Područnom uredu Virovitica, novinar demantira sam svoje navode obzirom da nije upoznat sa sistematizacijom radnih mjesta u Poreznoj upravi i odgovornostima povezanima s pojedinim radnim mjestima.

Naime, ravnateljica Porezne uprave je u razdoblju od 1994. do 1996. godine u Područnom uredu Virovitica bila načelnica Odsjeka za zajedničke i opće poslove, od 1996. do 2001. bila je pomoćnica pročelnika, a od 2001. do 2008. bila je načelnica Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa.

Prema sistematizaciji Porezne uprave djelatnici raspoređeni na radna mjesta na kojima je radila ravnateljica Porezne uprave ne obavljaju poslove naplate poreza, stoga ne mogu snositi niti odgovornost za naplatu poreznih dugova ili biti prozivani u slučaju nepodmirenja tih dugova.

Iz navoda u članku može se zaključiti da je članak povezan sa ciljem opstruiranja porezne discipline i naplate poreza te se njime nanosi šteta ne samo ravnateljici Porezne uprave nego i cijeloj Poreznoj upravi.



Pisane vijesti