Sastanak ministra financija, dr.sc. Marka Primorca s veleposlanikom Republike Finske Nj. E. g. Kalle Kankaanpää

  • Slika /slike/Vijesti2022/2deo/20221202_100532.jpg
  • Slika

Sastanak ministra financija, dr.sc. Marka Primorca s veleposlanikom Republike Finske Nj. E. g. Kalle Kankaanpää.

Ministar financija, dr. sc. Marko Primorac i finski veleposlanik g. Kankaanpää izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom odličnom suradnjom  te je ujedno ministar Primorac zahvalio na pozivnici za pristupanje Republike Hrvatske Koaliciji ministara financija za klimatsko djelovanje.
 
Koalicija ministara financija za klimatske akcije okuplja ministre financija iz 75 zemalja svijeta koje podupiru postizanje ciljeva Pariškog sporazuma te podržavaju Helsinška načela za suzbijanje klimatskih promjena s ciljem kreiranja fiskalne i ekonomske politike kojom bi se osigurao održivi i nisko-ugljični rast. Trenutno ovom inicijativom predsjedavaju Republika Finska i Republika Indonezija. Ministar Primorac informirao je finskog veleposlanika o namjeri pridruženja Hrvatske ovoj važnoj inicijativi te uručio službenu prijavu za članstvo.
 
Veleposlanik Kankaanpää je pozdravio skori ulazak Republike Hrvatske u europodručje te pohvalio uspješno provođenje aktivnosti i napore Vlade RH u pogledu uvođenja eura kao službene valute kao i provedbu Plana oporavka i otpornosti.

Pisane vijesti