Ministar financija, dr.sc. Marko Primorac primio je u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael, Nj. E. g. Gary Korena

  • Slika /slike/Vijesti2022/2deo/IMG-20221130-WA0003.jpg
  • Slika

Ministar financija, dr.sc. Marko Primorac primio je u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael, Nj. E. g. Gary Korena.

Ministar Primorac i veleposlanik Koren uvodno su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom i odnosima između dvije države te pozdravili ovogodišnju obljetnicu 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Države Izrael.
 
Tijekom sastanka obje strane istaknule su izniman potencijal za daljnji razvoj i jačanje suradnje na raznim područjima kao što su znanost, istraživanje i razvoj, digitalne tehnologije, poljoprivreda i sigurnost. U pogledu financijskih tema, ministar Primorac naglasio je posebno dobru suradnju u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma koja se odvija u okviru Memoranduma o suglasnosti o unaprjeđenju suradnje vezano za razmjenu financijsko-obavještajnih podataka. Osim navedenog, ministar Primorac predložio je iniciranje potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između ministarstava financija Hrvatske i Izraela radi proširenja suradnje i na druge financijske teme od zajedničkog interesa.
 
Ministar Primorac i veleposlanik Koren pozdravili su inicijativu hrvatske i izraelske Vlade u cilju potpisivanja Zajedničke deklaracije kojom bi se definirala strateška partnerstva između dvije države te su pohvalili napredak aktivnosti Zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju koji djeluje u okviru bilateralnog Ugovora o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Izraela.
 

Stranica