Susret ministra Primorca i bugarske ministrice za inovacije i rast Stoycheve

  • Slika /slike/Vijesti2024/BG240214d.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar financija Marko Primorac se susreo s bugarskom ministricom za inovacije i rast Milenom Stoychevom, u sklopu njenog posjeta Hrvatskoj.

Ministar Primorac i ministrica Stoycheva izrazili su zadovoljstvo razvijenim bilateralnim odnosima između dvije zemlje, ističući posebno uspješnu suradnju u razmjeni informacija i primjera dobre prakse u području financija. Naglasili su važnost kvalitetnih odnosa između hrvatskih i bugarskih stručnjaka, koji su rezultirali uspostavom učinkovitih mehanizama između dviju država, ujedno potičući daljnji razvoj i unapređenje odnosa. 

Ministar Primorac predstavio je bugarskoj delegaciji aktivnosti i postignuća  Hrvatske u ostvarivanju strateških ciljeva, uključujući pristupanje euro području, Schengenskom području te napore u ispunjavanju kriterija za članstvo Hrvatske u OECD-u, što je također jedan od ciljeva bugarske politike.

Ministrica Stoycheva čestitala je Hrvatskoj na postignućima u procesu uvođenja eura, te istaknula interes Bugarske za suradnjom i podrškom u rješavanju izazova vezanih uz pristupanje euro području.

Ministri su se usuglasili o važnosti jačanja odnosa u regiji, prepoznajući potencijal za unapređenje ekonomske suradnje u različitim segmentima gospodarstva.

Također, ministri su izrazili spremnost za iniciranje novih projekata koji bi podržali daljnji razvoj i proširenje bilateralne suradnje.

Pisane vijesti