Uskoro potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

  • Slika /slike/Vijesti2023/2dio/20230905_100414nov2.jpg
  • Slika

Ministar financija Marko Primorac primio je danas u nastupni posjet Nj.E. Ayman Tharawt Amin Abdel Aziza, veleposlanika Arapske Republike Egipat u Hrvatskoj te su tom prilikom razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i potencijalima za intenziviranje bilateralnih odnosa u području financija.

Odnosi Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta su tradicionalno prijateljski, temeljeni na dugogodišnjem uzajamnom razumijevanju i partnerstvu. S tim u vezi, ministar Primorac izrazio je zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom resornom suradnjom s egipatskom stranom temeljem koje će se, tijekom službenog posjeta ministra i hrvatske delegacije Egiptu ovoga rujna, potpisati Konvencija između Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanju plaćanja poreza. Potpisivanjem i stupanjem na snagu Konvencije postići će se brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarske aktivnosti obiju država.
 
Također, razmijenili su mišljenja o aktualnim makroekonomskim kretanjima te razgovarali o geopolitičkim i gospodarskim izazovima na globalnoj sceni. Obje strane izrazile su spremnost za suradnju na budućim zajedničkim projektima.


Pisane vijesti