Preminuo bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker

Slika /slike/IvanSuker.jpg

Ministarstvo financija i Grad Velika Gorica organiziraju održavanje Komemorativnog skupa u sjećanje na Ivana Šukera. Komemoracija će se održati u petak, 8. rujna 2023. s početkom u 11 sati u Dvorani Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica.

Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1983. Imao je bogatu profesionalnu i političku karijeru.

Od 1990. do 2000. bio je voditelj Porezne uprave Velika Gorica, a prije toga razdoblja financijski direktor i glavni knjigovođa u Odsjeku za budžet Općine Velika Gorica.

Godine 2000. izabran je za saborskog zastupnika Hrvatske demokratske zajednice. Tijekom svog mandata bio je, među ostalim, član Odbora za financije i državni proračun i član Odbora za lokalnu samoupravu. Također, obavljao je dužnost gradonačelnika Velike Gorice.
Nakon izbora 2003. godine postao je ministar financija u Vladi Republike Hrvatske, a potom i potpredsjednik Vlade. Na toj dužnosti ostao je sve do 2010. godine.

Godine 2008. Svjetska banka dodijelila je Hrvatskoj nagradu „Top Ten Reformer“ za ostvarene reforme u gospodarstvu (Doing Business 2008.), te certifikat o članstvu ministru Šukeru u Klubu reformatora, kao posebnu nagradu za izvanredne uspjehe u provođenju reformi poslovnog okruženja.

Bio je saborski zastupnik i u 8. sazivu Hrvatskoga sabora od 2015. do 2016. godine.

Ministar financija Marko Primorac uputio je obitelji Ivana Šukera izraze iskrene sućuti.



Pisane vijesti