Vlada je u Sabor uputila prijedloge zakona vezane za daljnje porezno rasterećenje

Slika /slike/Vijesti2020/banski-dvori.jpg

Vlada je sa današnje sjednice Hrvatskome saboru radi donošenja uputila prijedloge zakonskih izmjena usmjerene na daljnje porezno rasterećenje.

Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost,  Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dobit , Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.
 
Uz navedene zakone, iz djelokruga Ministarstva financija u Sabor su upućeni i Prijedlog zakona o sustavu osiguranja depozita, Prijedloga zakona o prisilnoj likvidaciji kreditnih institucija i Konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Mnogostrane konvencije o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti. 
 
Prezentacija potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića o naprijed navedenim zakonskim prijedlozima o poreznim rasterećenjima koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2021. 

Prezentacija


Pisane vijesti