MINISTAR ŠUKER ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA EKONOMSKOG FAKULTETA O PRORAČUNU REPUBLIKE HRVATSKE

Ministar financija Ivan Šuker održao je danas na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu predavanje na temu "Proračun Republike Hrvatske - ključni instrument upravljanja državnim financijama". Ministar Šuker tom je prigodom iznio opća obilježja i osnovne elemente državnog proračuna, objasnio proces planiranja i pripreme proračuna te njegovog izvršavanja, kakva je uloga Državne riznice u upravljanju državnim financijama i ključne izazove hrvatskog proračuna - daljnje smanjenje deficita, udjela duga opće države u BDP-u i fiskalna decentralizacija.

Predavanje je bilo održano studentima druge godine fakulteta, u sklopu nastave iz predmeta "Javne financije", ali su i svi drugi studenti bili dobro došli.

Ministar Šuker predavanje je održao na poziv predavača predmeta «Javnih financija» Ante Baje. Cilj predavanja bio je promovirati javne financije, zainteresirati studente za taj predmet spajanjem teorije i prakse, ukazati na važnost javnih financija, a sve s ciljem povećanja transparentnosti upravljanja novcem građana. Nakon izlaganja, ministar Šuker je odgovarao na pitanja studenata.



Pisane vijesti