POREZNICI ZAPRIMILI VIŠE OD 896 TISUĆA PRIJAVA POREZA NA DOHODAK

Nešto više od 896 tisuća hrvatskih građana ove je godine podnijelo godišnju prijavu poreza na dohodak za 2005.

Poreznici su, naime, zaprimili 896.362 prijave poreza na dohodak za prošlu godinu, podatci su Ministarstva financija. To je očekivani broj i na razini je prošle godine, kažu u Ministarstvu. Procjenjuju da će temeljem godišnjih prijava građanima ove godine biti vraćeno ukupno oko 1,3 milijarde, odnosno otprilike isti iznos kao i prošle godine.

Prve pak isplate preplaćenog poreza na dohodak mogu se očekivati sredinom travnju, najavljuju iz Ministarstva financija.

Građani su godišnju prijavu poreza na dohodak za prošlu godinu mogli predati do 28. veljače, u ispostavama Porezne uprave ili putem pošte.

Prema podatcima Ministarstva, više od četvrtine poreznih prijava, ili više od 231,4 tisuću prijava zaprimili su poreznici na području Zagreba i okolnih mjesta.

Više od 10 posto ukupno zaprimljenih prijava, oko 91,9 tisuće njih primili su poreznici na području Područnog ureda Split.

Po broju prijava slijede zatim područni uredi Rijeka sa više od 72,3 tisuće, Osijek sa 65,4 tisuće, Pazin sa 54,5 tisuća zaprimljenih godišnjih prijava.

Najmanje prijava pak zaprimili su poreznici na području Gospića, 13,6 tisuća, Požege 17,5 tisuća, te Koprivnice sa 18,4 tisuće zaprimljenih prijava.(Hina)



Pisane vijesti