VINKOVCI: POTPISAN MEMORANDUM O FINANCIRANJU DVAJU ISPA PROJEKATA

U Vinkovcima su danas potpisana dva Memoranduma o financiranju ISPA projekata o "Obnovi željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica" i "Program za vode i otpadne vode u Karlovcu", vrijednih oko 111 milijuna eur-a.

Memorandume su potpisali državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović Burić i šef izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert.

Ta dva projekta prvi su hrvatski projekti koji se financiraju sredstvima Europske unije iz ISPA programa, rekla je Pejčinović Burić, nacionalna koordinatorica za ISPA, obraćajući se nazočnima u dvorani hotela Slavonija u Vinkovcima.

Vrijednost projekta obnove željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica je 75,6 milijuna eura u čemu EU sudjeluje s 28,7 milijuna eura, a hrvatsko nacionalno sufinanciranje iznosi 46,9 milijuna eura.

Program razvoja vodoopskrbe i odvodnje grada Karlovca vrijedan je je 36 milijuna eura od čega su sredstva ISPA pretpristupnog programa 22,5 milijuna eura, a preostalih 13,5 milijuna osigurat će se iz sredstva nacionalnog sufinanciranja od čega je 10 milijuna eura kredit Europske banke za obnovu o razvoj.

Potpisivanju Memoranduma nazočni su bili i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ministar financija Ivan Šuker, župani Vukovarsko-srijemske i Karlovačke županije Božo Galić i Ivica Horvat, saborski zastupnici te predstavnici Hrvatskih voda i Hrvatskih željeznica.(Hina)



Pisane vijesti