REAKCIJA NA IZJAVE DA JE ZA GUBITKE KLADIONICE "ŠPORT TIP" KRIV NOVI ZAKON O IGRAMA NA SREĆU I DRŽAVA

Povodom izjave većinskog vlasnika kladionice "Šport tip" d.o.o. Damira Štimca, te izvršne direktorice Ane Suman, o tome da za teškoće u tvrtki i za gubitke kriv novi Zakon o igrama na sreću, odnosno država, Ministarstvo financija priopćuje sljedeće:

"Zakon o priređivanju igara na sreću i nagradnih igara koji je stupio na snagu u srpnju 2002. godine, a ne 2003. godine kako izjavljuje odgovorna osoba "Šport tipa", regulira pitanje priređivanja klađenja u pogledu tehničkih uvjeta, oporezivanja i svih ostalih u cijelosti jednako, kako za privatna trgovačka društva tako i za Hrvatsku lutriju d.o.o.

Prema tome ne stoji izjava da se ovim Zakonom pogodovalo Hrvatskoj lutriji. "Šport tip" poslovao je s gubitkom i 2000. godine kada je bio drugi način oporezivanja djelatnosti klađenja (20% na razliku između uplate i isplate dobitaka igračima), pa je također netočna izjava odgovornih osoba da ih je u gubitke doveo novi način oporezivanja."

Napominjemo da je Hrvatska lutrija započela s priređivanjem klađenja tek u lipnju 2004. godine, te nikako ne stoji tvrdnja da je Hrvatska lutrija jedan od razloga lošeg poslovanja privatnih trgovačkih društava. Osim toga Ministarstvo financija dužno je demantirati netočnu izjavu o lošem poslovanju ostalih kladionica koje i nakon promjene Zakona bilježe znatan porast uplata a time i rezultata poslovanja.

Eventualne razloge lošeg poslovanja "Šport tipa" treba tražiti u međusobnim odnosima suvlasnika koji su se sigurno odrazili na poslovanje kladionice kao i u visokim koeficijentima u odnosu na koeficijente u ostalim europskim zemljama, a koji uzrokuju visoke isplate igračima.

 



Pisane vijesti