ODRŽAN TRENING PROGRAM "JAČANJE INTEGRITETA I SUSTAVA ZA SUZBIJANJE NEPRAVILNOSTI I PRIJEVARA U HRVATSKOJ"

U sklopu MATRA - flex projekta, stručnjaci Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske održali su od 16. do 18. listopada u Ministarstvu financija niz radionica i predavanja u sklopu trening programa "Jačanje integriteta i sustava za suzbijanje nepravilnosti i prijevara u Hrvatskoj".

Trodnevni trening program u organizaciji Ministarstva financija, Odjela proračunskog nadzora te Odsjeka za suzbijanje nepravilnosti i prijevara obuhvatio je: pitanja integriteta u javnim službama, administrativnih provjera i inspekcija, kaznenog istražnog postupka, revizije sustava upravljanja sredstvima EU, izvješćivanja o nepravilnostima, suradnje s istražnim tijelima EU, sveukupne učinkovitosti sustava prevencije, otkrivanja, praćenja i sankcioniranja nepravilnosti i prijevara te jačanja hrvatskog AFCOS-a (Anti Fraud CoOrdinating Structure).

Na otvaranju trening programa izlagali su državni tajnik Ante Žigman, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Zagrebu C. M. Nienke Trooster i predstavnik Ureda Europske komisije za borbu protiv prijevara OLAF Patrick Larkin.

Slijedeća predavanja i radionice održati će se u studenom i prosincu ove godine, a po završetku trening programa predviđena je studijska posjeta peteročlane hrvatske delegacije nizozemskim institucijama.



Pisane vijesti