OBJAVLJEN MJESEČNI STATISTIČKI PRIKAZ MINISTARSTVA FINANCIJA ZA SVIBANJ 2007. GODINE BR. 140

Ministarstvo financija objavilo je Mjesečni statistički prikaz broj 140 s podacima o državnom proračunu, izvanproračunskim korisnicima, konsolidiranoj središnjoj državi, rezultatima aukcija trezorskih zapisa, dugu opće države, unutarnjem dugu konsolidirane središnje države za razdoblje od siječnja do svibnja 2007. godine.

Ukupni prihodi konsolidirane središnje države u promatranom razdoblju prikupljeni su u iznosu od 44,7 milijardi kuna. Pritom su porezni prihodi iznosili 26,1 milijardu kuna. Među poreznim prihodima najznačajnije ostvarenje zabilježili su prihodi od poreza na dodanu vrijednost (godišnji rast od 12,3 posto). U isto vrijeme, ukupni rashodi konsolidirane središnje države izvršeni su u iznosu od 42,3 milijarde kuna.

U njihovoj strukturi najveći dio čine socijalne naknade, a slijede ih naknade zaposlenima te rashodi za korištenje dobara i usluga Neto stjecanje nefinancijske imovine konsolidirane središnje države ostvareno je u iznosu od 1,9 milijardi kuna, a neto stjecanje financijske imovine konsolidirane središnje države u iznosu od 1,4 milijarde kuna. Neto obveze su zabilježene na razini od 940 milijuna kuna.

Neto pozajmljivanje/zaduživanje, kao mjera manjka/viška konsolidirane središnje države, je u promatranom razdoblju iznosilo 470,8 milijuna kuna.

Mjesečni statistički prikaz Ministarstva financija br. 141., s podacima za razdoblje od siječnja do lipnja 2007. godine očekuje se početkom rujna 2007. godine.



Pisane vijesti