MINISTARSTVU FINANCIJA DAROVNICA ZA PROJEKT UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA

Nizozemskom darovnicom u iznosu 44.820 eura Ministarstvo financija nastavit će provedbu projekta upravljanja ljudskim resursima koji se intenzivno provodi već dvije godine, a kroz jedanaest održanih radionica bilo je obuhvaćeno više od 200 dužnosnika, rukovoditelja i djelatnika Ministarstva, istaknuto je na današnjem potpisivanju Sporazuma o darovnici.

Sporazum između Ministarstva financija i nizozemskog Ministarstva za razvoj suradnje potpisali su ministar financija Ivan Šuker i veleposlanica Nizozemske u Zagrebu Catharina Maria Trooster.

Darovnica je dokaz postojano dobrih odnosa dviju država i pokazuje predanost Nizozemske da Hrvatsku podrži u njenim nastojanjima da postane 28. članica EU, istaknula je Catharina Maria Trooster.

U vrijeme pregovora o članstvu u EU Ministarstvo financija ima odlučujuću ulogu u postizanju makroekonomske stabilnosti, kazala je, čestitajući čelnicima Ministarstva na uspješnom završetku stand by aranžmana s MMF-om u studenom prošle godine, te na smanjenju proračunskog deficita na tri posto BDP-a.

I ministar Šuker naglašava da je darovnica, možda po iznosu ne tako velika, za Ministarstvo bitna iz dva razloga - potvrđuje odlične odnose financijskih institucija Hrvatske i Nizozemske, a sredstva se ulažu u najbitnije, u ljudske resurse i potencijale.

Ministarstvo financija je svjesno činjenice da, ako želi imati dobar razultat, prije svega mora ulagati u obrazovanje svojih ljudi, kazao je Šuker.

Projekt obuke djelatnika Ministarstva financija započeo je u okviru projekta Tehničke pomoći Svjetske banke još 2003., a intenzivno se provodi već dvije godine i kroz to je vrijeme na njega utrošeno oko 60.000 eura.

U protekle dvije godine održano je 11 radionica u kojima je sudjelovalo više od 200 dužnosnika i rukovoditelja Ministarstva, a radilo se o programima obuke za stjecanje vještina upravljanja i vođenja nužnih za rad Ministarstva financija, istaknuo je tajnik Ministarstva Zvonko Šakić.

Jednim od glavnih zadataka u ovoj godini označio je osuvremenjivanje postupka ocjene učinkovitosti zaposlenika Ministarstva kako bi se kroz komunikaciju zaposlenika i pretpostavljenih uočile dobre i loše strane svakog od njih, a što bi, kaže, trebalo voditi i ka individualizaciji obrazovnog procesa, stvaranju pozitivne radne atmosfere, timskog rada i sl.

Nastavak projekta odvijat će se i dalje u suradnji s profesorom britanskog Sveučilišta Bradford Farhadom Analouiem koji ističe da je riječ o izvrsnom i uspješnom projektu koji se, za razliku od sličnih projekta u drugim zemljama, nije orijentirao samo na menadžment već je obuhvatio i niže razine Ministarstva.(Hina)



Pisane vijesti