MINISTAR ŠUKER SASTAO SE S TURSKIM MINISTROM FINANCIJA UNAKITANOM

Ministar financija Ivan Šuker, drugog dana službenog posjeta Republici Turskoj, sastao se s domaćinom i kolegom turskim ministrom financija Kemalom Unakitanom. Sastanak dvaju izaslanstava bio je iznimno srdačan. Turska strana je pokazala veliko zanimanje za hrvatski porezni sustav, proces privatizacije, financiranje kapitalnih projekata, poglavito autocesta i za obilježja populacijske politike.

Oba ministra su se složila da su politički odnosi dviju zemalja odlični, ali da gospodarska suradnja treba ubrzano rasti. Kao područja koja imaju potencijale za rast suradnje ministar Šuker je naveo energetiku, brodogradnju, turizam i transport.

Turski ministar Unakitan zahvalio je na podršci Hrvatske na turskom putu u Europsku uniju, a ministar Šuker je obećao podršku i u budućnosti, te je zahvalio Turskoj na podršci ulaska Hrvatske u NATO i kandidaturi kao nestalnoj članici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Oba ministra dogovorila su bilateralnu suradnju dvaju ministarstava u području poreza, državne riznice i unutarnje kontrole. Ministar Šuker pozvao je ministra Unakitana u posjet Hrvatskoj.

Tijekom poslijepodneva ministar Šuker posjetit će Ministarstvo industrije i trgovine, Riznicu i Središnju banku.

Ministar financija Ivan Šuker predvodi izaslanstvo Ministarstva financija u službenom posjetu Republici Turskoj od 25. do 28. veljače 2007, a na poziv turskog ministra financija Kemala Unakitana. U izaslanstvu Ministarstva financija su i tajnik Ministarstva Zvonko Šakić, te pomoćnici ministra Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti