HRVATSKO IZASLANSTVO U STUDIJSKOM POSJETU DANSKOJ

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno mr. sc. Nikom Raičem, pomoćnikom ministra financija boravilo je u studijskoj posjeti Danskoj od 19. do 21.veljače 2007.godine.

Studijska posjeta predstavnika resornih ministarstava, predstavnika Udruge županija i Udruge gradova Danskoj jedna je od komponenti realizacije projekta Fiskalne decentralizacije, u kontekstu izrade prijedloga daljnje decentralizacije u skladu s opredjeljenjima Vlade Republike Hrvatske, a u cilju primjene najboljih rješenja europske prakse.

Tijekom trodnevne studijske posjete Kraljevini Danskoj, hrvatsko izaslanstvo je posjetilo Ministarstvo unutarnjih poslova i zdravstva, Ministarstvo financija, te se susrelo s predstavnicima Regije Kopenhagen, Udruženjem općina, Udruženjem regija, te posjetilo općinu Gladsaxe.

Posjeta jerealizirana u okviru realizacije projekta: „Fiskalna decentralizacija u Hrvatskoj" u sklopu CARDS programa za 2002.godinu.

U sastavu izaslanstva bili su predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te predstavnici Udruge gradova (Ureda grada Rijeke), i Udruge županija (Splitsko-Dalmatinska županije).



Pisane vijesti