Predstavnici Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj na sastanku s Potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem predstavili sadržaj novog izdanja Bijele knjige 2020. „Konkurentnost nema alternativu“

Slika /slike/Vijesti2021/Sastanak-Ministar-Maric-FICC_vizual.jpg

Na zajedničkom sastanku s Potpredsjednikom Vlade i ministrom financija gospodinom Zdravkom Marićem Predstavnici Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FICC) u utorak, 9. ožujka 2021. predstavili su sadržaj novog izdanja Bijele knjige „Konkurentnost nema alternativu“.


Bijela knjiga redovito izlazi od 2013. i prvi je dokument takve vrste u kojem članovi Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj (FICC) daju svoj pogled na trenutno okruženje za strana ulaganja te konstruktivne preporuke koje potiču pozitivne promjene u hrvatskom poslovnom okruženju.


Delegaciju na sastanku s ministrom Zdravkom Marićem vodio je Predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj Mladen Fogec s članovima Upravnog odbora Udruženja – Tomislavom Šlatom (potpredsjednik), Zoltánom Áldottom (član) i Viktorom Pavlinićem (potpredsjednik) te glavnim tajnikom Udruženja Sandrom Baričevićem. S ministrom Marićem razgovarali su o trenutnoj situaciji stranih ulaganja u Hrvatskoj te o sadržaju novog izdanja Bijele knjige, njezinim zaključcima i preporukama.


„U novom izdanju Bijele knjige željeli smo naglasiti važnost i neophodnost poslovne klime koja potiče brzinu odlučivanja i odvijanja investicijskih poslovnih procesa što izravno pridonosi konkurentnosti, ubrzava razvoj, stimulira povratak, zaustavlja iseljavanje te privlači ljude koji idejama, kapitalom i produktivnošću mogu pridonijeti razvoju Republike Hrvatske. Takav iskorak imao bi univerzalni značaj te  bi utjecao ne samo na strane nego i na sve investicije u Hrvatskoj.


Zahvaljujemo Ministru financija Zdravku Mariću, kao i cijelom timu Ministarstva financija Republike Hrvatske na konstruktivnom sastanku i suradnji te stojimo na raspolaganju i za daljnje razgovore na dobrobit razvoja poslovnog okruženja u Hrvatskoj.“, rekao je Predsjednik Udruženja Mladen Fogec.

 



Pisane vijesti