ŠUKER S GLAVNIM DIREKTOROM MMF-A

Hrvatski ministar financija Ivan Šuker susreo se na zasjedanju dvanaest država članica nizozemske konstituence pri Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), koji se održava 17. i 18. lipnja 2006. u Erevanu, a čiji je član Hrvatska, s Rodrigom de Ratom, glavnim direktorom MMF-a, priopćilo je u nedjelju ministarstvo financija.

Na sastanku se razgovaralo o sveukupnoj ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj s naglaskom na provedbi stand-by aranžmana koji je Hrvatska sklopila s MMF-om u kolovozu 2004.

Rodrigo de Rato je pohvalio makroekonomska ostvarenja Hrvatske i čestitao hrvatskoj Vladi na uspješnoj provodbi programa koji podržava glavne makroekonomske i strukturne ciljeve Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Ministar Šuker je izvijestio De Ratoa i o daljnjim namjerama i planovima Hrvatske za vođenje cjelokupne ekonomske politike i u kontekstu pristupanja EU-u, o planovima za nastavak reformi u sektoru zdravstva i restrukturiranju brodogradnje uz stručnu podršku Svjetske banke kao i predstojećoj privatizaciji INA-e i Hrvatskih telekomunikacija, dodaje se u priopćenju.

Prema dosadašnjim ostvarenjima, kaže se u priopćenju, De Rato i Šuker su se složili da se može očekivati prvo uspješno zaključivanje stand-by aranžmana u studenom ove godine te su također naglasili važnost daljnje suradnje između Hrvatske i MMF-a.

Na samom zasjedanju, izvršni direktori MMF-a i Svjetske banke upoznali su ministre financija i guvernere središnjih banaka zemalja članica nizozemske konstituence s glavnim temama o kojima će se raspravljati na predstojećoj godišnjoj skupštini tih dviju međunarodnih financijskih institucija u rujnu 2006. u Singapuru, navodi se u priopćenju.



Pisane vijesti