MINISTAR ŠUKER U POSJETU KRALJEVINI NORVEŠKOJ

Ministar financija Ivan Šuker predvodit će hrvatsko izaslanstvo tijekom službenog posjeta Kraljevini Norveškoj od 08. do 10. listopada 2006. godine. Tijekom boravka u Norveškoj, ministar Šuker sastat će se s norveškom ministricom financija Kristinom Halvorsen, guvernerom Norveške središnje banke Sveinom Gjedremom i direktorom Agencije za nadzor banaka, osiguravajućih društava i prometa vrijednosnih papira Bjoernom Skogstadom Aamom.

Ministar Šuker održat će uvodno izlaganje na Okruglom stolu o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku za norveške investitore te predstaviti najvažnija postignuća Vlade RH u ekonomskoj politici i strukturnim planovima. Na okruglom stolu bit će predstavljena hrvatska makroekonomska situacija i javne financije, ulagačko okruženje i olakšice za ulagače, privatizacijski planovi i mogućnosti suradnje s Norveškom u narednom razdoblju.

Hrvatsko izaslanstvo posjetit će norveško Ministarstvo financija što će biti prilika za razmjenu iskustava iz područja fiskalne politike i poreznog sustava.

U hrvatskom izaslanstvu, uz ministra Šukera, sudjeluju i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Grga Ivezić, pomoćnik ministra financija i ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo, te pomoćnici ministra financija Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti