Hrvatsko izaslanstvo sudjeluje na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/IMF-WB.jpg

Izaslanstvo Republike Hrvatske, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, prevođena potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom financija Zdravkom Marićem, sudjelovati će na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja će se održati od 11. do 18. listopada 2021. godine virtualnim putem.

Tijekom Godišnje skupštine izaslanstvo će sudjelovati na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a te održati sastanke s visokim predstavnicima Svjetske banke: potpredsjednicom za Europu i Centralnu Aziju Annom Bjerde te s izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidseom. Na sastancima se planira razgovarati o projektima u provedbi i dosadašnjoj suradnji s Bankom u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje fiskalnih godina 2019. – 2024. Također će se razgovarati o podršci Banke u kontekstu oporavka i ublažavanja posljedica razornih potresa i pandemije, kao i o inicijativama Banke.
 
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održati će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom MMF-ovog Sektora za Europu Alfredom Kammerom, s izvršnim direktorom u MMF-u Paulom Hilbersom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem. Planira se razgovarati o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.
 
Na marginama Godišnje skupštine, održati će se i drugi sastanci vezano uz aktualne teme međunarodnih financijskih institucija.


Pisane vijesti