Marko Primorac preuzeo dužnost ministra financija

Slika /slike/Vijesti2022/pastedImageprimo.png

Marko Primorac u petak je preuzeo dužnost ministra financija od Zdravka Marića, pri čemu je izrazio nadu da će biti njegov dostojan zamjenik te da će nastaviti sa svim dosad učinjenim pozitivnim pomacima.

Prilikom primopredaje izvješća, koje sadrži pregled organizacije ministarstva, ključne rezultate i postignuća u proteklom razdoblju, kao i izazove koji se pred ministarstvom nalaze, Marić je još jednom čestitao Primorcu na imenovanju te mu zaželio puno uspjeha, zdravlja i sreće. 
"Siguran sam da Ministarstvo financija prepuštam u dobre ruke, Markov životopis i dosadašnji rad najbolje o tome govore", ustvrdio je Marić, koji je ministar financija postao još 2016. godine, a prošli tjedan obznanio da podnosi ostavku na svoju dužnost.


Primorcu je rekao da u ministarstvu i svim njegovim sastavnicama rade "sjajni ljudi", iskoristio je priliku da im se još jednom zahvali na suradnji, a na suradnji je zahvalio i medijima.


Novom ministru je savjetovao da se u poslu vodi načelima struke, kao i da bude "odlučan i čvrst" u svojim stavovima i pristupima. "Znanja i iskustva mu ne nedostaje, dapače. Ima sjajan tim ljudi i siguran sam da će sve biti u redu", poručio je Marić na primopredaji u Ministarstvu financija.
Primorac, inače izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, ustvrdio je da je Marić radio "izuzetan posao", zahvalio mu je na dosadašnjem radu i svemu što je napravio za očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.


Pritom je izdvojio nekoliko krugova porezne reforme, kojima je došlo do "doista velikog rasterećenja gospodarstva", kao i podizanje ugleda RH u međunarodnoj i financijskoj javnosti.


Primorac se nada da će biti dostojan zamjenik Mariću i da će nastaviti "sve pozitivne pomake koje su Vlada RH, a posebno Ministarstvo financija, na tom tragu do sada učinili".


Na konstataciju novinara da preuzima dužnost u trenucima rekordne inflacije, Primorac je rekao da je vlada do sada već pokazala da se zna nositi s izazovima, poput koronakrize i potresa, pa je siguran da će adekvatno odgovoriti i u ovim okolnostima, na dobrobit građana i očuvanja njihovog standarda, kao i gospodarstva i gospodarskog rasta.
(Hina) 



Pisane vijesti