Ministar Primorac potpisao Konvenciju o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Egiptom

  • Slika /slike/Vijesti2023/3dio/WhatsApp Slika 2023-09-26 u 08.17.27.jpg
  • Slika
Na marginama godišnjeg sastanka Azijske infrastrukturne investicijske banke (AIIB), ministar financija Marko Primorac i ministar financija Arapske Republike Egipat Mohamed Maait, potpisali su danas u Sharm El Sheikhu Konvenciju između Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza.

Nakon uspješno provedena dva kruga pregovora između hrvatskih i egipatskih predstavnika koji su vođeni u Zagrebu i Kairu, potpisanom Konvencijom postići će se brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, poboljšati uvjeti za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećati stupanj ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država.

Odnosi Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipta su tradicionalno prijateljski i temeljeni na dugogodišnjem uzajamnom razumijevanju i partnerstvu. Tijekom izvrsne suradnje u procesu pregovora usuglašene su sve odredbe i tekstovi Konvencije, a obje države završile su svoje unutarnje postupke koji prethode potpisivanju Konvencije.

Ministri Primorac i Maait izrazili su zadovoljstvo uspješnim provođenjem aktivnosti koje su rezultirale potpisivanjem ovog iznimno važnog dokumenta i složili se kako će se ovime postići brojne pogodnosti za poduzetnike i građane te omogućiti zamah novih investicija. Također, obje strane iskazale su interes za jačanjem bilateralnih odnosa i intenziviranjem aktivnosti u pogledu iniciranja novih projekata između Hrvatske i Egipta.

VIDEO:  Interview with Mr. Marko Primorac - Minister of Finance of the Republic of Croatia

Pisane vijesti