Ministar Primorac sastao se s austrijskim ministrom financija Magnusom Brunnerom

Slika /slike/Vijesti2023/IMG-20230421-WA0002 (1).jpg

Ministar financija dr. sc. Marko Primorac održao je bilateralni sastanak s austrijskim ministrom financija dr. Magnusom Brunnerom koji je boravio u Zagrebu u sklopu službene posjete. Tom prilikom ministri su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa i razmijenili mišljenja o aktualnim geopolitičkim i ekonomskim pitanjima.

Sastanak je protekao u pozitivnom ozračju, a naglasak rasprave obuhvatio je teme vezano uz gospodarska pitanja i intenziviranje suradnje posebice vezano uz teme iz djelokruga Ministarstva financija. Ministri su se dotakli i aktualnih pitanja iz područja gospodarskog upravljanja, energetike, mjera i učinaka inflacije. Također razmijenili su mišljenja u pogledu ostvarenja ciljeva iz europskog Zelenog plana te provedbi Plana oporavka i otpornosti. Podržali su namjeru jačanja međuinstitucionalnih odnosa u cilju razmjene znanja, stručnosti, najboljih praksi i iskustava između hrvatskih i austrijskih stručnjaka.
 
Ministar Brunner je na kraju čestitao na uspješnoj provedbi reformskih procesa i ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva.

Pisane vijesti