Ministar Primorac sudjelovao na sastanku s nominiranim kandidatom za predsjednika Grupacije Svjetske banke, g. Ajayjem Bangom

  • Slika /slike/Vijesti2023/IMG-20230414-WA0051.jpg
  • Slika
U okviru Proljetne skupštine Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda ministar financija, g. Marko Primorac sudjelovao je na sastanku guvernera nizozemske konstituence Svjetske banke s nominiranim kandidatom za predsjednika Grupacije Svjetske banke, g. Ajayjem Bangom.

G. Banga, bivši glavni izvršni direktor Mastercarda, predstavio je guvernerima svoju viziju Banke te je s njima razmijenio mišljenja o prioritetnim područjima djelovanja ove organizacije u nadolazećem razdoblju, radi daljnjeg smanjivanja siromaštva i nejednakosti te kao podrška klimatskim ciljevima. U kratkoj raspravi, naglašena je važnost mobilizacije privatnog sektora, međusobne suradnje međunarodnih razvojnih banaka te donatorske podrške. Također je istaknuta i važnost nastavka tehničke pomoći koju Banka pruža, u svim svojim državama operacija - uključujući i Hrvatsku.  

Očekuje se da će novi predsjednik Grupacije Svjetske banke biti izabran početkom svibnja 2023. godine, po obavljanju formalnih razgovora s izvršnim direktorima Grupacije.

Pisane vijesti