Predstavljen Prijedlog nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom

Slika /slike/Vijesti2020/maric.jpg

Nakon 7. sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, održane 11. studenoga 2020., u javno je savjetovanje upućen Prijedlog nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom.

Nakon 7. sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, održane 11. studenoga 2020., u javno je savjetovanje upućen Prijedlog nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom koji je dostupan na poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=15307#_Toc53154186  

Prijedlog nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom zajedno su priredili Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka, a isti predstavlja pregled svih važnijih aktivnosti koje će sudionici priprema za uvođenje eura iz javnog i privatnog sektora provoditi u nadolazećem razdoblju. 

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je u izjavi medijima kako se kroz navedeni dokument na pitak način pojašnjavaju koraci koji će biti provedeni u procesu približavanja europskoj monetarnoj uniji, odnosno uvođenju eura. „Na tragu onoga što smo učinili proteklih mjeseci i godina, a to je da smo od sredine ove godine u deviznom tečajnom mehanizmu II, krećemo s javnim savjetovanjem koje će biti gotovo za 30-ak dana, istaknuo je Marić.

„Za građane je jako važno da je jedno od osnovnih načela procesa uvođenja eura načelo zaštite potrošača, bilo o konverziji depozita, kredita te zamjeni gotovog novca“, izdvojio je Marić.

Prijedlog Nacionalnog plana zamjene hrvatske kune eurom



Pisane vijesti