Sastanak s veleposlanikom SR Njemačke Nj. E. dr. Christianom Hellbachom

  • Slika /slike/Vijesti2022/IMG-20221018-WA0009dem(1).jpg
  • Slika

Ministar financija dr.sc. Marko Primorac primio je danas u nastupni posjet Nj. E. dr. Christiana Hellbacha, veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.

Ministar Primorac je čestitao veleposlaniku Hellbachu na povjerenom mandatu u RH te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom suradnjom i prijateljskim odnosima dviju država. Upoznao je veleposlanika Hellbacha s makroekonomskom situacijom te aktivnostima vezanim uz proces uvođenja eura, a razgovaralo se i o mjerama za rješavanje aktualne energetske krize i inflacije.


Veleposlanik Hellbach je također pozdravio odličnu suradnju Hrvatske i Njemačke. Ujedno je čestitao Hrvatskoj na skorom ulasku u europodručje početkom iduće godine te iskazao podršku RH na putu pristupanja OECD-u, na čemu se ministar Primorac zahvalio.

Na kraju, ministar Primorac i veleposlanik Hellbach su raspravili mogućnosti i buduće prilike za intenziviranje bilateralne suradnje u okviru već potpisanog Akcijskog plana o suradnji dviju država, te pozdravili zajedničke napore u tom smjeru.



Pisane vijesti