Sastanak ministra Primorca s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj.E. Simon Thomasom

Slika /slike/Vijesti2022/uk4.jpg

Ministar financija dr.sc. Marko Primorac sastao se s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Simon Thomasom.

Ministar Primorac i Nj. E. g. Simon Thomas su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom te ujedno razmotrili mogućnosti budućih aktivnosti u okviru financijskih tema. Veleposlanik Thomas se interesirao o napretku procesa uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, te su razmijenjene informacije o bilateralnim odnosima. Također su raspravljene aktualnosti u pogledu poduzimanja mjera za rješavanje posljedica energetske krize i s tim u vezi utjecaja na ekonomiju i rast inflacije.


Ministar Primorac je upoznao veleposlanika Thomasa s aktivnostima koje su do sada provedene u cilju pristupanja Republike Hrvatske u OECD. Veleposlanik je izrazio punu potporu članstvu u toj respektabilnoj instituciji te su se obje strane složile da će i nadalje ulagati u razvoj bliske i kvalitetne suradnje.



Pisane vijesti