Twinning light projekt

Razvoj programa financijske pismenosti s ciljem podizanja razine financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj

Od siječnja do srpnja 2017. godine u Ministarstvu financija provest će se Twinning light projekt pod nazivom „Razvoj programa financijske pismenosti s ciljem podizanja razine financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj (CRO FINANCIAL LITERACY)" financiranog u sklopu Programa Prijelaznog instrumenta Europske unije za Republiku Hrvatsku.

Program Prijelaznog instrumenta je izradila Europska komisija za nove države članice u svrhu pružanja podrške u područjima u kojima su im administrativne i institucionalne sposobnosti nedostatne u odnosu na stare države članice.

Projekt će zajednički provesti predstavnici HAUS Finskog instituta za javno upravljanje i predstavnici Ministarstva financija.

Svrha ovog projekta, vrijednog 250.000 EUR, je ojačati administrativne kapacitete Sektora za financijski sustav unutar Ministarstva financija, pomoću razvijanja procedura, izrade prijedloga aktivnosti usmjerenih jačanju financijske pismenosti, jačanja suradnje sa dionicima uključenim u podizanje razine financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj te također putem razvijanja aktivnosti usmjerene podizanju svijesti javnosti o važnosti financijskog obrazovanja i financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj.

Projekt se sastoji od četiri komponente na kojima će se raditi u periodu od šest mjeseci:

  1. Razvijanje programa financijske pismenosti
  2. Poboljšanje kapaciteta Sektora za financijski sustav unutar Ministarstva financija
  3. Poboljšanje suradnje i koordinacije između dionika uključenih u implementaciju financijskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  4. Osvještavanje javnosti o važnosti financijskog obrazovanja