9. prosinca 2022. održan 17. Godišnji seminar unutarnjih revizora u javnom sektoru RH

Slika /slike/Vijesti2022/2deo/SHJ221209.jpg
U petak, 9. prosinca 2022. održan je 17. Godišnji seminar unutarnjih revizora u javnom sektoru, na temu „Unutarnja revizija u javnom sektoru – prakse i mogućnosti za unaprjeđenje“. Godišnji seminar održan je na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a na njemu je sudjelovalo 215 unutarnjih revizora i ostalih sudionika.
 
Godišnji seminar otvorila je Danijela Stepić, glavna državna rizničarka, nakon čega je sudionike pozdravio i Niko Raič, načelnik Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola. Recentne aktivnosti Središnje harmonizacijske jedinice predstavili su Nikolina Bibić, voditeljica Službe za koordinaciju razvoja sustava unutarnje revizije i Davor Kozina, voditelj Službe za koordinaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola, dok je predsjednica Izvršnog odbora Hrvatskog instituta internih revizora izložila novosti iz djelokruga istoga.
 
Gošća predavačica iz Ministarstva financija Republike Latvije, Arina Andreičika izložila je „Praksu obavljanja unutarnje revizije u Latviji“, a program je nastavljen prezentacijom direktorice interne revizije tvrtke Podravka d.d., Maje Janach, naslova „Dobre prakse u aktivnostima interne revizije trgovačkog društva“ te izlaganjem prof.dr.sc. Borisa Tušeka, redovitog profesora u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Moguća unaprjeđenja funkcije interne revizije“. Posljednja izlaganja održali su Melita Završki, voditeljica Samostalne službe za unutarnju reviziju Hrvatske lutrije d.o.o. prezentacijom „Praksa obavljanja unutarnje revizije“ te Boris Mičetić, voditelj Službe za upravljanje kvalitetom Ministarstva pravosuđa i uprave, predstavljajući projekt „Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske“.
 
Ovogodišnji seminar pružio je platformu za razmjenu iskustava u provedbi unutarnje revizije između državne uprave i javnog sektora, nudeći primjere dobrih praksi, izazove i poteškoće s kojima se jedni i drugi susreću, kao i dodatni poticaj za unaprjeđenje procesa i međusobne suradnje.
 
Ovim putem, još jednom, zahvaljujemo svim predavačima kao i sudionicima 17. Godišnjeg seminara unutarnjih revizora te posebno Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije na ustupanju prostora za održavanje seminara.

Program seminara