Održano svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada’’

Slika /slike/sred_harmon_jedinica-novosti/1. SLIKA ZA WEB.jpg

Dana 1. ožujka 2017. u 10:00h u Kući Europe održano je svečano otvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada'' koji se financira iz Prijelaznog instrumenta.

Korisnik projekta je Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom financija Republike Latvije i Nacionalnom akademijom za financije i ekonomiju Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske.

Cilj projekta je doprinijeti uspješnom upravljanju javnim financijama u Republici Hrvatskoj.

Tim stručnjaka iz latvijskih i nizozemskih tijela državne uprave svojim znanjem, iskustvom i stručnošću doprinijet će uspješnoj provedbi projekta.

U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratila gđa. Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. gđa. Ellen Berrends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, gosp. Željko Tufekčić, državni tajnik Ministarstva financija Republike Hrvatske te gosp. Harm Jan Vos, junior twinning partner, koordinator za vanjske poslove i izobrazbe u Nacionalnoj akademiji za financije i ekonomiju Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske.

Svrhu projekta, očekivane rezultate projekta te planirane projektne aktivnosti predstavili su gđa Danijela Stepić, načelnica Sektora za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole, Ministarstvo financija Republike Hrvatske, gđa. Larisa Vukoja, voditeljica Službe za međunarodne aktivnosti, Sektor za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole, Ministarstvo financija Republike Hrvatske, gosp. Jos Nouwt, voditelj projekta junior partner, ravnatelj Nacionalnog instituta za javno zdravstvo i okoliš, Nacionalna akademija za financije i ekonomiju, Ministarstvo financija Kraljevine Nizozemska te gđa. Jūlija Adamoviča, dugoročni savjetnik za twinning (RTA), viši unutarnji revizor, Odjel za unutarnju reviziju, Ministarstvo financija Republike Latvije.