Konferencija „Primjeri dobre prakse u provedbi sustava unutarnjih kontrola za korisnike proračuna na državnoj razini“

U četvrtak 15. veljače 2018. godine u 09:30, održat će se konferencija „Primjeri dobre prakse u provedbi sustava unutarnjih kontrola za korisnike proračuna na državnoj razini" u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Trg N.Š.Zrinskog 7-8, Zagreb. Konferencija je organizirana u sklopu Twinning projekta „Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada".

Ovaj Twinning projekt provode Ministarstvo financija Republike Latvije, Nacionalna akademija za financije i ekonomiju Ministarstva financija u Kraljevini Nizozemskoj i Ministarstvo financija Republike Hrvatske. Ustrojstvene jedinice za financije odgovorne su za koordinaciju aktivnosti u razvoju sustava unutarnjih kontrola u svojim institucijama, u skladu sa Zakonom o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Tijekom trajanja Twinning projekta organizirani su okrugli stolovi i izobrazbe za jačanje kapaciteta u provedbi sustava unutarnjih kontrola.

Na ovoj konferenciji razmjenjivat će se iskustva na području sustava unutarnjih kontrola i javnih financija za korisnike proračuna na državnoj razini u Republici Hrvatskoj, Republici Latviji i Kraljevini Nizozemskoj kako bi se došlo do zaključaka o daljnjem razvoju sustava u Hrvatskoj. Teme konferencije obuhvaćaju:

  • jačanje planiranja i provedbe strategije i proračuna za korisnike proračuna na državnoj razini;
  • promicanje provedbe primjera dobre prakse.