Studijski posjet delegacije Armenije i Gruzije Središnjoj harmonizacijskoj jedinici

Slika /slike/sred_harmon_jedinica-novosti/IMAG0131.jpg

U organizaciji Sektora za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole Ministarstva financija Republike Hrvatske, a pod pokroviteljstvom GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), 23. i 24. ožujka 2017. u Ministarstvu financija organiziran je studijski posjet delegacije iz Armenije i Gruzije. 

Delegaciju je činilo 18 predstavnika uključenih u implementaciju i razvoj sustavu unutarnjih kontrola i to većinom iz Ministarstva financija te linijskih ministarstava iz područja obrane, poljoprivrede, obrazovanja i sporta, gospodarstva, infrastrukture i dr.

Cilj studijskog posjeta bila je razmjena znanja i iskustava u području razvoja sustava unutarnjih kontrola u Republici Hrvatskoj.

Prvog dana studijskog posjeta predstavnici Sektora za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole prezentirali su metodološki okvir za implementaciju sustava unutarnjih kontrola, faze u razvoju sustava unutarnjih kontrola te način izvještavanja o sustavu unutarnjih kontrola. Drugog dana studijskog posjeta delegaciji su prezentirani praktični primjeri u vezi funkcioniranja sustava unutarnjih kontrola od strane predstavnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.