Konferencija „Primjeri dobre prakse u provedbi sustava unutarnjih kontrola u trgovačkim društvima u vlasništvu države/JLP(R)S“

U srijedu 14. veljače 2018. godine u 09:30, održat će se konferencija „Primjeri dobre prakse u provedbi sustava unutarnjih kontrola u trgovačkim društvima u vlasništvu države/JLP(R)S" u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Trg N.Š.Zrinskog 7-8, Zagreb. Konferencija je organizirana u sklopu Twinning projekta „Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada".

Ovaj Twinning projekt provode Ministarstvo financija Republike Latvije, Nacionalna akademija za financije i ekonomiju Ministarstva financija u Kraljevini Nizozemskoj i Ministarstvo financija Republike Hrvatske. Za trgovačka društva u vlasništvu države/JLP(R)S od 2015. godine postoji zakonska obveza provedbe sustava unutarnjih kontrola u skladu sa Zakonom o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Tijekom trajanja Twinning projekta organizirani su okrugli stolovi i izobrazbe za jačanje kapaciteta u provedbi sustava unutarnjih kontrola u trgovačkim društvima u vlasništvu države/JLP(R)S.

Na ovoj konferenciji razmjenjivat će se iskustva na području sustava unutarnjih kontrola i javnih financija u trgovačkim društvima u vlasništvu države/JLP(R)S u Republici Hrvatskoj, Republici Latviji i Kraljevini Nizozemskoj kako bi se došlo do zaključaka o daljnjem razvoju sustava u Hrvatskoj. Teme konferencije obuhvaćaju:

  • jačanje sustava unutarnjih kontrola u trgovačkim društvima u vlasništvu države/JLP(R)S i
  • promicanje provedbe primjera dobre prakse.