Održano svečano zatvaranje twinning projekta "Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada"

Slika /slike/sred_harmon_jedinica-novosti/SHJ 180226.jpg

Dana 21. veljače 2018. u 10:00h u Kući Europe održano je svečano zatvaranje twinning projekta ''Daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola i metodologije rada'' koji je financiran iz Prijelaznog instrumenta.

Provedba projekta u vrijednosti 550.000,00 eura započela je 6. veljače 2017. godine i trajala je 13 mjeseci. Korisnik projekta je Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a projekt se provodio u suradnji s Ministarstvom financija Republike Latvije i Nacionalnom akademijom za financije i ekonomiju Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske.

Cilj ovog projekta je daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola putem unapređivanja metodologije rada, s posebnim naglaskom na praktičnoj primjeni u relevantnim institucijama te promicanje primjera dobre prakse u sustavu unutarnjih kontrola.

U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratio g. Denis Redžepagić, zamjenik voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize iz Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, g. Roderick Richter, zamjenik veleposlanice Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, gđa. Ivana Jakir Bajo, pomoćnica ministra financija Republike Hrvatske i glavna državna rizničarka te gđa. Arina Andreička, voditeljica projekta i voditeljica Odjela za unutarnju reviziju u Ministarstvu financija Republike Latvije.

Projektne aktivnosti i očekivane rezultate iz perspektive korisnika projekta predstavili su g. Niko Raič, voditelj projekta za Republiku Hrvatsku i načelnik Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola te g. Davor Kozina, voditelj Službe za koordinaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola, Sektor za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola iz Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Projektni tim iz Latvije i Nizozemske prezentirao je prisutnima rezultate i postignuća provedbe projektnih aktivnosti i to iz Ministarstva financija Republike Latvije gđa. Arina Andreička, voditeljica projekta i voditeljica Odjela za unutarnju reviziju i gđa. Jūlija Adamoviča, dugoročni savjetnik za twinning (RTA)i viši unutarnji revizor iz Odjela za unutarnju reviziju. Iz Kraljevine Nizozemske prezentaciji su se pridružili g. Jos Nouwt, junior voditelj projekta i ravnatelj Nacionalnog instituta za javno zdravstvo i okoliš i g. Harm Jan Vos, junior partner, koordinator za međunarodnu suradnju i izobrazbu u Nacionalnoj akademiji za financije i ekonomiju u Ministarstvu financija.